Hoitotapahtuma

Yksi hoitokerta kestää aina n. 2h. Koko keho käsitellään päästä varpaisiin paina/pyöritä- tekniikalla. Hoidossa ei käytetä öljyjä eikä rasvoja. Käsittelyn tehostamiseksi hoitokertoja otetaan 5-10 kertaa noin viikon välein.
Tällä tavalla kehon hermosolut saadaan toimeliaiksi ja hoidon piiriin, maksan entsyymikanta elpymään sekä solun sisäinen tasapaino palautumaan.
Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti.

Kehon piilovaivat ja paranemiskriisi

Hoidon alkuvaiheessa vointi saattaa muuttua huonompaan suuntaan, koska elimistöstä poistuu kuona-aineita ja myrkkyjä erityselinten toiminnan tehostuessa. Seurauksena on ns. paranemiskriisi eli kehon piilovaivat tulevat esille.
Oireet ilemenevät esim. päänsärkynä, ihottumana, kipujen pahenemisena, kuumeena, voinnin heikentymisenä, ripulina jne. Oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä ja hyvin yksilöllisiä. Kaikille näitä tuntemuksia ei tule ollenkaan tai ne ovat niin lieviä, ettei niitä edes huomaa. Tärkeää hoidon kannalta on se, että paranemiskriisin alkaessa hoitoa ei keskeytetä.

Kenelle hoito sopii?

Hermoratahieronta sopii jokaiselle ja kaikenikäisille. Poikkeuksena ovat raskaana olevat, juuri leikkauksessa olleet (2kk väli leikkauksesta) sekä elinsiirtopotilaat.

Mihin vaivoihin hermoratahieronta auttaa?

- allergia
- astma, hengityselinten sairaudet
- niska-, hartia-, selkäkivut
- päänsärky, -migreenit
- diabetes
- reuma
- kasvohalvaus/halvaantuminen
- ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt
- ihottuma
- kolmoishermovaivat
- epilepsia
- unettomuus

- iskias
- kilpirauhasen toimintahäiriöt
- aineenvaihdunnan häiriöt
- hormonaaliset häiriöt
- lapsettomuus
- sydän-, maksa-, munuaisvaivat
- vatsavaivat
- vauvan koliikki
- paniikkihäiriö
- väsymys ym. psykosomaattiset oireet
- määrittelemättömät kivut tai vaivat,
   joita koululääketiede ei ole diagnosoinut